Hem > Nätverk > Vad är en poe switch?

Vad är en poe switch?

Switch är det vanliga namnet för en nätverksswitch för datatrafik i ett helt vanligt nätverk som ska koppla ihop datorer eller annan utrustning placerad på ett datanätverk. Ethernet-switch kan du säga för att vara mer specifik. En switch kan du ha hemma för att koppla ihop olika nätverkskablar och den ser till att datatrafiken skickas rätt.

En PoE Switch skickar ström över kabeln samtidigt som den skickar vanlig datatrafik.

PoE är kort för Power over Ethernet. Det betyder att utöver att det överförs filer och annan data i ditt nätverk så skickas det också ström som kan driva utrustning som då inte behöver el från annat håll. En vanlig installation för en övervakningskamera är att dra endast en vanlig nätverkskabel till kameran och då är kameran tillgänglig på nätverket. Eftersom kameran också behöver ström så får den även det genom samma nätverkskabel som bilden skickas genom. På så sätt snabbas installationen upp och kostnaden hålls nere.

Fördjupa dig gärna inom PoE Power over Ethernet och kom ihåg att läsa på om vad du ska tänka på vid köp av PoE-utrustning för att undvika att det ska bli fel.