Home > Nätverk > Kan jag ersätta min CPE med Ubiquiti?

Kan jag ersätta min CPE med Ubiquiti?

Vi har många kunder som vill ersätta sin CPE (Customer Premises Equipment, även kallat fiberomvandlare) från t.ex. CTC eller Inteno med annan utrustning och flera väljer Ubiquiti. 

Det går i de allra flesta fall bra att byta befintlig CPE till egen utrustning. Sitter det en befintlig SFP (alltså lasern som skickar ljuset i fibern) i din CPE kan du ofta bara flytta den till din Ubiquiti / Unify. Dubbelkolla så det är rätt hastighet. En SFP för Gigabit funkar oftast bara i en Gigabit-port. Hastigheten behöver matcha. 

Värt att tänka på är att din internetleverantör tappar manageringen och kontrollen över utrustningen och det kan bli svårt att kräva support från en internetleverantör när du bytt ut deras utrustning. Du kan också tappa funktioner som TV och telefoni vilket förstås inte är något problem om du bara är intresserad av den vanliga internetanslutningen för data.

Vanlig SFP som ofta funkar i CPE och Ubiquiti är 33-2385 (LC-kontakt) och 33-2395 (SC-kontakt)

OBS Du får inte med automatik högre hastighet bara för att du byter sfp. Du måste kommunicera med din leverantör för att få den tjänsten för den önskade hastigheten.
Om hastigheterna inte matchar kommer du inte ens få länk, så försäkra dig om att det är rätt hastighet. 

Läs gärna tips om hur du flyttar på fibern om din CPE inte ligger på rätt plats.

Du besöker nu kundservice-portalen. Gå tillbaka till direktronik.se