Home > SFP, Optiska transceivers > Vad är skillnaden mellan FP- och VCSEL-lasersändare?

Vad är skillnaden mellan FP- och VCSEL-lasersändare?

FP laser transmitter och VCSEL laser transmitter är två olika typer av laserdioder som används för att överföra data över fiberoptiska nätverk. De skiljer sig från varandra i hur de genererar och formar ljuset, och det finns viktiga skillnader mellan dem när det gäller prestanda och användningsområden.

FP laser transmitter är en typ av laserdiod som använder en Fabry-Perot-kavitet för att generera ljus. Fabry-Perot-kaviteten är en resonator som består av två speglar som är placerade tätt intill varandra. När ström passerar genom laserdioden, genereras ljus som fångas in av resonatorn och reflekteras mellan speglarna tills det fokuseras och formas. FP laser transmitter används oftast för att överföra data över långa avstånd, till exempel i single-mode fiber.

VCSEL laser transmitter är en typ av laserdiod som används för att överföra data över fiberoptiska nätverk. VCSEL står för vertikalt kopplad resonator (Vertical Cavity Surface Emitting Laser), och det är en resonator som används för att generera och forma ljus.

VCSEL laser transmitter använder en resonator som består av flera olika lager av material. När ström passerar genom laserdioden, genereras ljus som fångas in av resonatorn och reflekteras mellan lager tills det fokuseras och formas. VCSEL laser transmitter är kända för att ha hög prestanda och låg strömförbrukning till en låg kostnad.

VCSEL laser transmitter används oftast för att överföra data över korta och medelavstånd, till exempel i multi-mode fiber. 

Du besöker nu kundservice-portalen. Gå tillbaka till direktronik.se