Hem > Nätverkskablage och nätverkskablar (koppar) > Skruvad nätverkskabel - vad är det?

Skruvad nätverkskabel - vad är det?

Skruvad nätverkskabel faller inom kategorin översättningar som inte låter så bra. På engelska heter det Twisted Pair Cable.

Normalt säger man nätverkskabel Cat6, cat5e eller Cat6A och syftar där på olika standarder av twisted pair cable (skruvad nätverkskabel). Tipset är att aldrig översätta detta till svenska. Säg TP-kabel, Cat6, nätverkskabel, installationskablage eller vanlig patchkablage.

Vi har mängder av färger och längder av nätverkskablage

Vill du fördjupa dig kring olika nätverkskablar kan du läsa om cat och klass