Home > SFP, Optiska transceivers > Vad är skillnaden mellan aktiv och passiv Direct Attach Cable (DAC)

Vad är skillnaden mellan aktiv och passiv Direct Attach Cable (DAC)

En passiv SFP+ Direct Attach Cable (DAC) är en typ av kopparkabel som ansluter två SFP+ (small form-factor pluggable) portar på nätverksenheter. Kablar har SFP+-kontakter på varje ände och används vanligtvis för kortdistans, höghastighetsdataöverföringar inom ett datacenter. En passiv DAC innehåller ingen elektroniska komponenter, det är bara kopparkabel, signalen överförs genom kopparnät med koppar-till-koppar-anslutning.

Å andra sidan innehåller en aktiv SFP+ Direct Attach Cable elektroniska komponenter som förstärker signalen när den färdas längs kabeln. Detta gör att längre kablarnas längder kan användas, vanligtvis upp till 30 meter jämfört med 7 meter för passiv DAC. Den här typen av kabel används också för kortdistans, höghastighetsdataöverföringar, men används vanligtvis i situationer där en längre kablesträckning krävs.

Sammanfattningsvis är huvudsaksskillnaden mellan passiva och aktiva SFP+ DAC att närvaron av elektroniska komponenter i den aktiva kabeln som förstärker signalen, vilket möjliggör användning av längre kablarnas längder.

Du besöker nu kundservice-portalen. Gå tillbaka till direktronik.se